6 Şubat 2010 Cumartesi

Olağan Toplantıda Tapuları Almak İçin Karar Alalım.



Değerli Arkadaşlarım.

Evlerimiz ayıplı da olsa bina olarak var. Bu durumundan yararlanabilmek için tapularını kendi adımıza almamız lazım. O zaman durumundan faydalanabiliriz. Örneğin ticaret yapanlar kredi alabilmek için bankaya teminat olarak gösterir. İhtiyacı olan krediyi alır. Nereden bakılsa bir varlıktır. Bu varlıktan yararlanabilmek için tapularının üyeler üzerine çevrilmesini, herkesin evinin tapusunu almasını öneriyorum.

Bu konuda gündeme madde konulması için yönetime noter kanalıyla mektup gönderdik. İsteğimiz tapular dağıtılsın ki, hiç olmazsa malımız üzerinde tasarrufta bulunabilelim.Tapular dağıtılsın. Selamlar.

Kooperatifimizden Haberler: 4 Şubat 2010 Fesih Davası Duruşması Yapıldı.

4 Şubat 2010 tarihinde fesih davası duruşması yapıldı. Duruşmada karşı tarafın avukatı mazeret bildirmiş. Duruşmaya gelmedi. Avukatımız Mine Taşdemir duruşmada bilirkişi raporunun aynı kişiler tarafından yapıldığını ve eksik olduğunu söyleyerek raporun bir bilirkişiler heyetince yenilenmesini, inşaatların ayıplı olduğunun tespit edilmesini, bilirkişi heyeti içinde inşaat,elektrik, sıhhi tesisat uzmanı olmasını talep etti. İlk defa bir duruşmada haklarımızı arayan bir kaç kelime duydum. Ve çok memnun oldum. Buradan Avukatımız Mine hanıma tekrar teşekkür ediyorum. Yönetim kuruluna da teşekkür ederim. Artık kooperatifimizin gerçek bir avukatı var.   

Olağan Toplantı İsteğimiz Kabul Edilmedi.

Sayın üyeler.
Yönetim kurulundan olağan toplantı isteğimiz yapılacak bazı işlerin olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. Ancak kendilerinden olağanüstü toplantı istediğimiz taktirde konuyu tekrar değerlendirebileceklerini ileten bir mektup aldık. Aşağıda mektuba cevabımızı bulacaksınız.

S.S.GÜMÜŞLÜK BURÇİN KONUT YAPI KOOPERATİFİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

27/01/2010

Sayın Fikret Haytabay
Yönetim Kurulu Başkanı

Konu : Genel Kurul Toplantısı
İlgi : 14.01.2010 tarihli yazınız.

Kooperatifler Kanunu çerçevesinde azınlık üyeler olarak yönetim kuruluna 6 Şubat 2010 tarihinde olağan genel kurul toplantısı yapılmasını ve gündeme madde ilavesi talebimizi noter kanalıyla iletmiştik.

Şahsıma hitaben yazılmış tarafınızdan gönderilen mektupla olağan toplantıyı bahar aylarında yapacağınızı, toplantıya kadar yapılacak bazı işler olduğunu, yapılacak işleri yaptıktan sonra genel kurul toplantısı yapılacağını, “ancak olağanüstü toplantı istiyorsanız, bildirmenizi” diyerek genel kurul toplantısını “yapılacak işler var” bahanesi ile geciktirmek istediğinizi anlamış bulunuyorum.

Çünkü; Şu anda tahmini bütçe içeriğine baktığımızda yapılacak herhangi bir iş bulunmamaktadır. Eğer iş; Üniversite uzmanlarına inşaatı inceletmek işi ise, bunun için bütçede ödenek olmadığı malumlarınızdır.

Bildiğiniz gibi bütçede ödenek olmayan konuda, genel kurulun onayı alınmadan bir iş yapılması kanuna aykırıdır. Yönetimin sorumluluğunu gerektirir. Zamanında gereği gibi yaptırılmayan, eksik yaptırılan karot incelemeleri için yapılan masrafların üstüne tekrar aynı masrafların yapılması üyelerin zararınadır. Bu nedenle üyelerin kararı gereklidir.

Ayrıca üniversitedeki uzmanlara yaptırılacak inceleme ile ne çıkacağını ummaktasınız? Umduğunuz şey mahkemede ayıplı inşaat yapılmamıştır savunmalarınızı nereye çıkaracaktır? Uzmanlara yaptıracağınız bu inceleme ile, beş yılda yapılanların ayıplı yapıldığını tekrar ispat edeceğini kanatimce tahmin edersiniz.

Tabi üniversitede yaptırılacak incelemenin imalatın kalitesini, demir donanımını ve beton sehimini, temel çatlaklarını ve temel altının boşluklarını, çatlak duvarları, kolon ve kirişlerin proje ölçülerine uymayan tespitlerini ihtiva etmeyen raporları azınlık olarak kabul etmeyeceğimizi bilirsiniz.

Sayın Başkan

Olağan toplantı sırası gelmişken, olağan toplantı yerine olağanüstü toplantıyı, üyelere külfet olmaması açısından istemeyeceğimizi bilirisiniz.

Bilgilerinize

Mehmet Kadri Korkmaz