9 Mayıs 2010 Pazar

Ceza Davası Sonuçlandı. Suçsuz Olduğum Kanıtlandı. Beraat Ettim.

Bildiğiniz gibi yönetim kurulu başkanı olduğum sırada, kooperatifin muhasebesini de tutmuş ve bunun için ücret almıştım. Ayrıca Müdürlük yaptığım dönemden beri devam eden kooperatifin kiraya katkı payı ve kooperatif için kullanılan telefon ücretide bu davalarla tarafımdan geri istenmişti.

Bütün bunları bilen yöneticiler ile yanımda yanımda yönetim kurulu üyeliği yapmış ve yönetim kurulu karar defterinde bu konuda alınmış kararlarda imzaları olan Vecihi Olut ve Burhanettin Türel'de kendilerini inkar edip bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Haksız olarak açtıkları sorumluluk davaları süresinde genel kurul kararı getirmedikleri için reddedilmişti. Yargıtay'a yaptıkları itiraz üzerine davaların tekrar görülmesine başlandı. Şimdi davanın görülebilmesi için genel kuruldan karar almaları gerekecek.

Ayrıca bu konuda hakkımda yaptıkları şikayet üzerine açılan ceza davası (Bodrum 3.ASCZ. 2005/ 880 E) 29.04.2010 günü BERAAT etmemle sonuçlandı. Bu davada ALİ SAİM YAPICI, OSMAN NURİ AKTAŞ, VECİHİ OLUT, BURHANETTİN TÜREL şahsen, OSMAN NURİ AKTAŞ, VECİHİ OLUT ve FİKRET HAYTABAT kooperatif yönetimi olarak şikayetçi olmuşlardı. Şikayetlerinde yöneticiliğim sırasında görevi kötüye kullanma, vazifeyi suistimal ve zimmet suçlamaları vardı. Dava sonuçlandı. İddialarını bütün defterler ve belgeler ellerinde olmasına rağmen ibraz etmediler. İddiaları iftira ve hakaret olarak kaldı.

Tabi bu iftira ve hakaretleri konusunda tüm üyelerinde olduğu genel kurulda Özellikle Vecihi Olut ve Burhanettin Türel'den özür dilemelerini bekliyorum. Kendilerinin de içinde olduğu yönetim kurulunun görevi kötüye kullandığını, vazifeyi suistimal ettiğini ve zimmet suçu işlediğini neden zamanında şikayet etmemişler de
benim şikayetlerimden sonra ve genel kurul iptal davasını açmamdan sonra şikayet etmişler. Yoksa Üyelerin aleyhine Müteahhidin lehine hareket eden Ali Saim Yapıcı'nın ve Osman Nuri Aktaş'ın ya da müteahhit Seyit Doğan'ın etkisinde mi aldılar. Bunları sorumluluk davası için genel kuruldan karar çıkarırken anlatırlar özür dilerlerse bu ikisini bağışlarım belki. Ne de olsa bana hep birlikte 15.04.2005 ten 29.04.2010 tarihine kadar eziyet ettiler. Üyelerin karşısında beni zor durumda bıraktılar. İftira ve hakaret ettiler.



Ali Saim Yapıcı'nın Açmış Olduğu Sorumluluk Davaları Yeniden Görülecek

2004 yılında Genel Kurul İptal davası açmam ve Görevi Kötüye Kullanma şikayetim üzerine açılan davalara nispet olsun diye Osaman Nuri Aktaş yönetimi zamanın avukatı Ali Saim Yapıcı tarafından açılan sorumluluk davaları yeniden görülecek.

Bildiğiniz gibi yönetim kurulu başkanı olduğum sırada, kooperatifin muhasebesini de tutmuş ve bunun için ücret almıştım. Ayrıca Müdürlük yaptığım dönemden beri devam eden kooperatifin kiraya katkı payı ve kooperatif için kullanılan telefon ücreti de bu davalarla tarafımdan geri istenmişti.

Bütün bunları bilen yöneticiler ile yanımda yanımda yönetim kurulu üyeliği yapmış ve yönetim kurulu karar defterinde bu konuda alınmış kararlarda imzaları olan Vecihi Olut ve Burhanettin Türel'de kendilerini inkar edip bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Haksız olarak açtıkları sorumluluk davaları süresinde genel kurul kararı getirmedikleri için reddedilmişti. Yargıtay'a yaptıkları itiraz üzerine davaların tekrar görülmesine başlandı. Şimdi davanın görülebilmesi için genel kuruldan karar almaları gerekecek.

Sayın üyeler.
Bu genel kurula mutlaka gelmelisiniz. Tapuları almamız için oy kullanmalıyız. Bu konuda 2009 aralık ayı içinde azınlık üyeler olarak gündeme madde ilavesini talep ettik. Gündeme koymak zorunludur. Bu konuyu konuşup tapularımızı alalım. Ayrıca 2003 yılından 2009 yılı genel kuruluna kadar görev yapan yönetim ve denetim kurulları ve Av. Ali Saim Yapıcı aldıkları maaşı ve ücretleri haketmemiştir.Bunların geri alınması için de sorumlulk davası kararı almak gerekmektedir. Bu genel kurul toplantısı çok önemlidir. Şimdi onlar şunu da diyeceklerdir. Bu toplantıda "Kadri Korkmaz için de sorumluluk davası kararı alınacak" Doğrudur. Davayı devam ettirebilmeleri için benim için de karar almaları gerekir. Gündeme benim için madde koymaları gerekir. Ama benim bir endişem yok. Hepinizin bildiği gibi kimseden bir şey saklamadan görevimi sizin haklarınızı en üst seviyede tutarak yaptım. Haksız bir şey almadığım da ispatlanmış durumda.  Gene ispatlarım. Gelin ve benim için de sorumluluk davası açılması yönünde oy kullanın ki dava görülsün ve bir daha aklanayım.

Sağlık ve iyilik dileklerimle hoşçakalın.