22 Haziran 2010 Salı

20 Haziran 2010 Tarihli Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Tapuları Neden Vermediler. Anlayan Var mı?


Osman Nuri Aktaş’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda üyelere tapu devirlerinin yapılması 14 oya karşı 16 oyla kabul edilmedi.

Osman Nuri Aktaş gurubu tapuların verilmesine razı olmadılar. Tapuları isteyenler toplantıya gelmeyince tapular dağıtılmamış oldu. Yönetim ve yönetimi yöneten Osman bu gelişmeyi telefonda konuştukları kişilere nasıl izah edecekler acaba.

Mehmet Kadri Korkmaz’ın açtığı genel kurul iptal davası kanuna aykırı şekilde oylandı. Daha önce yazdığım gibi. “Versinler Mahkemeye gün ola harman ola” meselesi olduğu ortaya çıktı. Burada şunu gördük Hukukçu ve hukuğu kollayan yok. Hukukçumuz da bu konuda para nerdeyse hukuk oarada şeklinde bir çerçeve içinde oldu ve üyelerin aldatılmasına katkıda bulundu.

Osman el çabukluğuyla birazda Bakanlık temsilcisinin acele etmesiyle toplantıyı hızlı bir şekilde bitirdi. Sözde kooperatifin bana karşı açtığı dava ile ilgili gündem maddesi görüşülmeden deneticilere yetki verildi şeklinde geçiştirildi. Millet ne olduğunu anlamadan onay vermiş oldu. Tabi görüşme yapılmadan ve savunma hakkı verilmeden. İşte Osman’a bu yakışır. Benimle ilgili maddeyi benim gözümden bile kaçırdı. Tartışmadan sözde onaylattı.

“Sizleri 6 senedir aldatıyorlar” dediğim için. Fikret bey bana “bu insanlar salak mı” diye sordu. Durdum. Bir şey diyemedim.

Fakat kimse hakkında böyle bir şey düşünmemiştim. Onlar böyle mi düşünüyorlar acaba? Ben kimsenin konuya yeterli zaman ayırmadığından yanılabileceklerini kasdediyorum. Buna biraz da amaçları doğrultusunda Osman Nuri Aktaş ekibinin gayretiyle olabilecek birşeyden bahsediyorum. Osman nuri Aktaş, Ali Saim Yapıcı, Vecihi Olut, Burhanettin Türel ve Hüma Kaplan’dan oluşan ekibin biraz gayretle 2004 toplantısında sizleri aldattığını mahkeme tespit etti. 2003 yılı toplantısını tamamen iptal etti. Bunu niçin yaptı. Yönetimin sizi aldatmak için toplantı düzenlediğini tespit ettiği için. Bu toplantının gündemini ve neticelerini merak eden arkadaşlar için bu sitede yayımlayacağım.

Hüma Kaplan’a herşeye rağmen teşekkür ederim. Her şeye rağmen derken, O’nun da o ekibin içinde olduğunu bildiğim, hakkında mahkemeye şikayetlerde bulunduğum, Aldığı paraların iadesini istediğimi bildiği halde mücadelemde haklı olduğumu samimi olmasa da ifade edebiliyor. Kooperatiften, yapmış olduğum hizmetlerime karşılık aldığım paraları haklı aldığımı inkar etmiyor.

İnsanlara “kuş beyinli” dersen hakaret olur. Fakat bildiğiniz gibi bazılarının kuş beyni kadar beyinleri yok. Bunların başkalarının beyinleriyle ve içgüdüleriyle yaşadığı kanaatine vardım. Bunlar çoğunlukla hanımından izin alamadığından yakınır. Yani hanımının beyniyle yaşamaktadır. Kendi beyniyle yaşamaya kalkınca çok yetersiz kalır. İçgüdüsü öne çıkar. Bu içgüdüsüyle hareket ettiği için kendini nihayete kadar saklayamıyor.

Nazım Bey Ağabeyimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Zannederim biraz rahatsızdı. Ona rağmen geldi ve samimiyetle desteğini verdi. Tapuların sahiplerine dağıtılması konusunu destekledi. Tapuların dağıtılması kararına çok az kalmıştı. Üyelerden aldığım mesajlara göre yönetim tarafının da tapuların dağıtılmasını isteyecekleri yönündeydi. Neden dağıtmaya razı olmadılar ben anlamadım.

Kadir Zünbülcan arkadaşıma da teşekkürlermi sunuyorum. Yalnız katip olarak görev yaptığından yazı yazmaktan başını kaldıramadı. Bu nedenle fikirlerini açıklama imkanını bulamadı.

Nalan Tunalıoğlu hanımefendiye de teşekkürlerimi sunuyorum. Toplantının amacına ulaşması inanılmaz geyret sarfetti. Yönetici seçilmek istedi. Hazırlıksız yakalandı. Birlikte denetici olalım istedik olmadı. Bizi karşı gurup önermişti. Yani Hüma Kaplan ve Hüdaver Küçük önerdiler. Ben de denetici olmak istiyordum. 14 kabul oyuna karşı 16 oyla kaybettik.

Gelmesini beklediğim, tapuların dağıtılmasını isteyen ortaklarımız; Olcay Sevinçli, Halil Çangal, Emel Paçun, Ayla Kızmaz, Ufuk Yılmaz, Necmettin Altundağ, Yaşar Çiftsüren, Kubilay Uğurlu gelemediler. Ancak bu hafta üniversite sınavları vardı. Gelmek istediklerini ifade etmişlerdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Osman, Ali Kundakçı arkadaşımızı güzel şekilde atlattı. Gerçekleri söylemedi. Sanki dilekçe verirlerse yarın takas yapacaklarmış gibi Ali Kundakçı arkadaşımızı yatıştırdı. Feride Çubukçu ve Ali Kundakçı bitişik komşular. Bu binada feride hanımın dairesinin tarafında çökmeden dolayı temel kırık, Kırık görülmesin diye temelin önünü betonla kapadılar. Ali Beyin konutunda tavanının bir tarafı çok alçak. Bu binanın yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Ama takas edelim dedikleri evin de borum kat betonları bozuk. Standartların çok altında. Onun da yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor.

Gündemin 8 ve dokuzuncu maddeleri onaylandı. Burada da yönetim üyelere ölümü gösterip sıtmaya razı etti. Bu işleri yapmak için 300 TL aidat istiyoruz dedi. Millet olmaz dedi. Sonra tahmini bütçede 75 TL ye razı oldu.

Onuncu maddede iki konutun satılmasına üyeler razı olmadı. Zaten satılamayacaktı. Ama bu karambolde Benimle ilgili gündem maddesi dediğim gibi Osman’ın el çabukluğuyla geçmiş. Valla Cin gibi adam şu Osman.

Onikinci maddede aidatlarını ödemeyen ortakların çıkarılacağı, gecikme faizinin %2 olması kabul edildi.

Bu arada tahmini bütçede 8 seneden bu yana müteahhitten alacağımızın 15.396.86 TL nin öylece faiz bile işlemeden durduğu, bu alacak için hiçbir şey yapılmadığı, görüldü. Ayrıca Emlak vergilerinin 2393 parseldeki müteahhide verilecek arsanın düşen kısmının kooperatif tarafından mı yoksa müteahhit tarafından mı ödendiği açıklanmadı. Bu sene 11715.- TL emlak vergisi ödeyeceğimiz görülüyor. Bunun yarısını mayıs ayında ödemiş olmalıyız. Ödenen bu meblağ yalnızca bizim arsa için mi? Yoksa bunun içinde müteahhide verilecek kısımdan kalanın vergisi de var mı? Açıklanmadı.

Mehmet Kadri Korkmaz