5 Temmuz 2010 Pazartesi

Osman Nuri Aktaş Hakkında Sahtecilikten Dava Açıldı.

27.06.2004 yılında yapılan toplantıdan sonra İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğünden "Toplantı Usulüne Uygun Yapıldı" yazısını almak için sahte tutanak düzenleyen ve Hüma Kaplan Feride Çubukçu ve Vecihi Olut'un adları altına sahte imza atan Osman Nuri Aktaş Hakkında Sahtecilikten  ceza davası açıldı.

Toplantıdan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunan Mehmet Kadri Korkmaz aynı zamanda toplantının iptali için de dava açmıştı.

Yapılan yargılama sonucunda 2007 yılında verilen kararla, toplantıda alınan kararlar tümden iptal edilmişti.

Sahte belge suçlamasında ise Savcı Adil Acar  Av. Ali Saim Yapıcının tanıklığına inanarak takipsizlik kararı vermişti. Mehmet Kadri Korkmazın itirazına da red kararı gelmiş, Kadri Korkmaz şikayetini yenilemiş bu arada da sahte belgeyi özel bilirkişiye inceletmiş aldığı raporu savcılığa sunmuştu. Savcı Remzi Çanta özel bilirkişi raporuna rağmen yeterli araştırmayı  yapmamış ve zamanı da suçluların lehine kullanarak takipsizlik kararı vermişti. Aydın Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itiraza gene red geldi.

Mehmet Kadri Korkmaz bunun üzerine yazılı emirle bozma talep etti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi kararı bozdu ve soruşturmanın yapılmasını ve sahte olduğu söylenen belgenin Adli bilirkişlerce incelenmesinin gerektiğini belirtti.

Savcılık sahte belgeyi adli bilirkişilere inceletti. Hüma Kaplanın imzasını, Kaplanın attığını diğer imzaları ise Osman'ın attığı ortaya çıktı.

Sonuç olarak 5 sene 11 ay sonra da olsa Osman'ın  sahte belge düzenlediği ıspatlandı  ve yargılanacak.

Belki bu dava görülürken suç zaman aşımına uğrayacak Osman ceza almayacak. Büyük ihtimalle öyle olacak. Çünkü savcı gerekli hassasiyeti bence kasten göstermedi. Bu yüzden Savcı Erdal Acar, Savcı Remzi Çanta ve Savcı Feyzi Öztürk hakkında Bakanlığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Şu sırada bu savcıların dava dosyası DANIŞTAY'da görülüyor.  Osman'ın dosyası bodrum da duruşma 29 Temmuz 2010 da.