26 Temmuz 2010 Pazartesi

SAYIN ÜYELER İMAR AFFINA KADAR EVLERDEN UMUDUNUZU KESİN. İMAR AFFI ÇIKARSA !


S.S.GÜMÜŞLÜK BURÇİN KONUT YAPI KOOPERATİFİNİN SAYIN ÜYELERİ.

20.06.2010 tarihinde yapılan toplantıya kadar sizlerden umudum vardı. En azından tapuların devredilmesi hepimiz için bir umuttu. Tapuların devredilmesini sizlerinde isteyeceğini düşünmüştüm. Sorumluluk davalarının açılması konusunda umutlu değildim. Ancak hepsini reddettiniz.

Şimdi sizlere şunu söylüyorum. İmar affına kadar bu evlerde oturmayı hayal dahi etmeyiniz. Çünkü Osman ve ekibi Ali saim Yapıcı'yla birlikte sizlere öyle bir kazık attı ki  bu evlerin iskan izni alması artık mümkün değil. Çünkü bu evler imar kanununa aykırı, projelerindeki ölçülerine uygun yapılmamış ve bozuk betonlu.

Bu güne kadar bu konular üzerinde durmamaya özellikle dikkat ediyordum. Fakat 20.06.2010 tarihinden bu yana artık sizlere verdiğim mektup paralarına dahi üzüldüm. Adamlar sizlere ne yapsalar yanlarına kalıyor. Bende kalsın o zaman diyorum bundan sonra.

Geçmiş dönemlerde yöneticilik yapmış kişiler hakkında Osman, Vecihi, Fikret, A.Saim, Burhan hakkında sorumluluk davasını açmış bulunuyoruz.

Bu dava sırasında ne olacak.
1-Evlerin bozuk betonla yapıldığı ortaya çıkacak,
2-Kiriş ve kolonların eninin 25 cm yerine 20 cm yapıldığı ortaya çıkacak,
Bilirkişi raporuyla binaların bir çok eksiği oraya çıkacak ama  en önemlisi bu iki madde. Bu maddeler deprem yönetmeliğine ve imar kanununa aykırı. TCK 184 maddeye göre bunlar düzeltilmeden Kooperatifin iskan ruhsatı alması imkansız. Bunları iflas ettiğini söylediğiniz müteahhit tekrar mı yapacak? Bunun için binaların yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor.

Sizlerden toplantıda ne istendi. Ayda 300-500 TL ödeyelim de evlerimizi bitirelim dediler. Nasıl ruhsat alacaklardı?  Evler için bilirkişi raporu alınırken bilirkişilere "imara aykırı taraflarını görme" diyeceklerdi. İşte şu eksikleri var onları yaz diyeceklerdi. Daha önce yaptıkları gibi. İskan ruhsatı alabilecek şekilde bilirkişi raporu alacaklardı. Ama şimdi öyle alamayacaklar. 300-500 toplayıp evlerin eksiklerini bitirseler bile oturma izni alamayacaklar. Geçmiş ola.

Ben evlerden vazgeçtim artık. İmar kanunu 184 maddeye bir af gelmeden evlerin kullanma açılacağını sanmayın.  Aidat ödeyen veya biz ödedik siz de ödeyin diyen üyelerimize de ayrıca duyurulur. Savunduğunuz yöneticileriniz sizleri müteahhit yararına kandırırken sizlerin aidatlarını maaş diye aldılar. Aidatlarla sizleri aldatan avukata para ödediler. Bilirkişilre müteahhit yararına rapor yazmaları için para verdiler.

Benim de sahtekarlarla mücadele ederken ödemediğim aidatlar için kin güttünüz. "Biz ödedik sende öde" dediniz. Kendim için mücadele ederken sizler içinde mücadele ettiğim halde. Sizin ödediğiniz aidatların misli kadar mehkeme masrafı yaptım ben. Sizler içinde mücadele ettiğim için bana kızdınız. Neden kızdınız. Belki inşaatlarımız biter de satarız diye hepiniz umut içindeydiniz. Halbuki bu müteahhidin bu inşaatları şöyle veya böyle yapamayacağını Osman biliyordu. Başkanlığım zamanında oluşturduğum hakem heyeti içinde Osman vardı. Raporda "bu müteahhit bu işi yapamaz" diye yazılanın altına imza atmıştı.

Ama sizin hiç bir şeye layık olmadığınızı anlamış bulunuyorum. Benim için biraz geç oldu ama zararın neresinden dönersem kar. Artık azınlık olarak bizlere zarar veren yönetim kurulu üyelerinden zararlarımızı maddi manevi tazmin etme yoluna gideceğiz. Ama şunu da söyleyeyim sorumluluk davasını kazanırsam ki kazanacağım (bu kadar ayıbı ortadan yok etmeleri mümkün değil) sayemizde sizler de kazanacaksınız.

Ama evleri uzun bir zaman unutun. Artık toplantılara gelmenize de gerek yok. Sizleri toplantıya çağırırken tüm üyeler için bir şeyler yapmayı düşündüğümdendi. Sizlerin zaten bu evlere ihtiyacınız yok. Bu nedenle uzun bir zaman unutun. Sizler aidat ödemeye devam edin. Yönetim kurulu bir şey görmeyen denetim kurulu üyeleri maaş alsınlar. Hoşçakalın Gümüşlük Burçin Konut Yapı Kooperatifinin çoğunluk üyeleri.

YÖNETİM KURULLARI ALEYHİNE SORUMLULUK DAVALARI AÇILDI.


Bildiğiniz gibi son genel kurul toplantısında tapuların her üyeye devri ile, yöneticilerin geçmişte kooperatife verdikleri zararlar nedeniyle haklarında sorumluluk davası açılması için gündeme madde ilavesi yaptırmış fakat netice alamamıştık. Her ne kadar netice alamamış olsak ta bu bize yöneticiler hakkında sorumluluk davası açma hakkını verdi. Biz de bu hakkımızı kullandık. Fakat bu hak tabiki yalnız bize tanınmış bir hak değil. Yöneticilerin kendilerine zarar verdiğini düşünen üyeler varsa bu davaya katılabilirler. Ama nerede öyle üye. Hakkını arayan.

Adamlar inşaatı bozuk yaptırıyor.Yönetim görmüyor. Neden?
Tapuları devrederken ipotek alınmıyor. Neden?
İnşaatlar İmar Kanununa ve projeye aykırı yapılıyor. Yönetim görmüyor. Neden?
Fesih davası 17 ay sonra açılıyor. Neden?
Bilirkişi paraları heba ediliyor. Neden?
Dava kasten uzatılıyor.Neden?

Üyeler hala ses vermiyor neden?

Ama biz hakkımızı arıyoruz.


BODRUM NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK HAKİMLİĞİNE




DAVACILAR : 1-Mehmet Kadri Korkmaz

2- Ayşe Semra korkmaz

3- Nihan Korkmaz

4- Zübeyde Yılmaz

5- Ali Yılmaz

 Bodrum



VEKİLİ : Mürüvet Yılmaz

Külcü Sok. 55 Kat: 1/ No:1 48400 Bodrum



DAVALILAR : S.S.GÜMÜŞLÜK BURÇİN KONUT YAPI KOOPERATİFİ

YÖNETİM KURULU

Adres:Gümüşlük, Karakaya Köyü, Samanlık Mevkii BODRUM

Yazışma Adresi: Bitez, Köyiçi 37/7 Bodrum

29.06.2003 – 14.06.2008 Tarihleri arasında görevli yönetim kurulu üyeleri (Osman Nuri Aktaş, Vecihi Olut, Fikret Haytabay )

14.06.2008 – 24.06.2009 Tarihleri arasında görevli yönetim kurulu üyeleri ( Ali Saim Yapıcı, Vecihi Olut, Burhanettin Türel )

T.KONUSU : Kooperatifi basiretli iş adamı gibi yönetmeyen yöneticilerin kooperatife verdikleri zararın tespit edilerek zararın tazmini talebidir.

AÇIKLAMALAR : 1- Yukarıda adı yazılı davalılar 29.06.2003 tarihinden 24.06.2009 tarihine kadar müvekillerimin ortağı olduğu S.S.GÜMÜŞLÜK BURÇİN KONUT YAPI KOOPERATİFİ’NİN yönetim kurulu üyeliğini yapmışlardır.

2- Görevli oldıkları süreler içinde kooperartifi basiretli iş adamı gibi yönetmeleri gerekirken, aksine kooperatifi zarara sokan eylemlerde bulunmuşlar ve kooperatif genel kurulunun kararlarını zamanında uygulamaya sokmayarak kooperatifi bilinçli şekilde kaos içine sürüklemişlerdir.

3- Bu eylemlerinden dolayı kooperatif ve üyeleri dolayısıyla azınlık üyeleri oluşturan müvekkillerim büyük zarar görmüşlerdir.

Zarar verici bu eylemleri sıralayacak olursak:

3.1- Göreve geldikleri 29.06.2003 toplantısından sonra kooperatifin nşaatlarını yapmakta olan
müteahhit firmaya tapu devirleri sırasında devredilen tapular üzerine ipotek koymamışlardır. Bu nedenle müteahhit firma son derece rahat bir konuma girmiş verilen tapuları değerlendirirken taahhütlerini yapmak için başka tavizler ister duruma gelmiştir.

3.2- Müteahhit firma yapmakta olduğu konutlarımızı deprem yönetmeliğine ve imar planına aykırı yapmalarına rağmen müteahhide müdahale edilmemiş, Denetici Mehmet Kadri Korkmaz ve Kadir Zünbülcan’ın geyretleri üzerine olay açığa çıkarılmış bazı binaların yıkılıp yeniden yapılması sağlanmış, yöneticilerimiz müteahhit konusunda herhangi bir hukuki girişimde bulunmamışlardır.

3.3 - Nitekim 27.06.2004 tarihinde yapılan toplantıda gündemde olmamasına rağmen toplatıda tapu devirleri konuşulmuş ve üyeler adatılarak tapu devredilmesi kararı çıkartılmıştır. (Bu toplantıda alınan kararlar mehkeme kararıyla iptal edilmiştir.) Ancak müteahhide tapu deveredilmiştir.

3.4- Müteahhide buna rağmen olağanüstü toplantı ile tapu devri kararı çıkarttırmışlar ve tapu
devretmişlerdir. Tüm tapu devirleri teminat alınmadan (ipotek almadan ) devredilmiştir.

3.5- Daha sonra genel kurul müteahhitle sözleşmenin feshi konusunda karar vermesine rağmen , fesih davası 17 ay sonra açılmış ve müteahhide genel kurulun kararına aykırı olarak süre vermeye devam etmişlerdir.

3.6- Açılan dava gerektiği gibi takip edilmemiştir. Dava sürecinde taleplerimiz kooperatif aleyhine olarak gelişmiş ve kooperatif yönetim kuruluları ve avukatı davayı gerektiği gibi takip etmemişler savsamışlardır. Görevlerini kötüye kullanmışlardır.

3.7- Kooperatifin alacaklarını takip etmemişler, inşaatlarımızı menfatleri doğrultusunda yapan müteahhitten kurtulmak için gerçek bir çaba göstermedikleri gibi hukuki olarak haklarımızı koruyacak eylemlerden de kaçınmışlar, hatta müteahhidi koruyan eylemlerde bulunmuşlardır.

4- Yargıtay kararları doğrultusunda, 20.06.2010 tarihinde yapılan genel kurulda, davalılar hakkında sorumluluk davası açılması talebinde bulunduk. Genel kurul tarafından kabul görmedi. Bu davayı azınlık olarak açmak durumunda kaldık.

5- Davalıların görevlerini ihmalleri nedeniyle kooperatif değer kaybetmiş, evlerimiz bozuk ve kullanılmaz hale gelmiştir. Yapılanlar imar kanununa ve projesine aykırı yapılmıştır. Yönetimler buna göz yummuşlardır. Neden göz yummuşlar ve neden kooperatifimize karşı yanlış yapan müteahhidi korumuşlar ve kollamışlardır.?

HUKUKİ NEDENLER : KK. TTK. TMK BK VE İLGİLİ MEVZUAT

KANITLAR : 1.ASH. 2004/496E, 2005/281E, 2.ASH.2006/395E, 2007/74E,

2008/309E, 2.ASCZ. 2004/368E, 2005/254E, 1.ASCZ.2005/350E, 3. ASH. 2006/160E, Genel kurul tutanakları ve ekleri karar defterleri, gider faturaları, gelen giden evrak defteri ve evraklar. Tapu devir
evrakları.

SONUÇ VE İSTEM : Görevli oldukları dönemlerde görevlerini kötüye kullanarak kooperatifin zarar etmesine neden olan yöneticilerin kooperatife verdikleri zararın tespit edilerek faiziyle beraber davalılardan tazmin edilmesini arz ve talep ediyoruz.


26.07.2010
Av.Mürüvet Yılmaz