4 Eylül 2010 Cumartesi

"Müteahhit İle Olan Davaların Uzun Yıllar Alacağını Sizler de Biliyorsunuz" Diyor Yönetim



Evet Yukarıdaki başlıktaki gibi yazmış yönetim üyelere gönderdiği mektubunda. Daha uzun yıllar bekleyeceğiz davanın bitmesini.

"Kooperatif binalarının çürümeye yüz tutmasını önleyip nelerin eksik ve hatalı olduğunu ve hatalı imalat olduğunun bilirkişilerce saptanmasından sonra, müteaahhit ile sözleşmeyi fesh edip genel kurulca alınacak kararla binalarımızın bitirilmesini istemekteyiz." diyor mektubunun devamında.

Binalarımızın ayıplı şekilde kabul edileceğini bildiriyor bizlere. Eğer binaların temelinde ve betonarme yapısında bir ayıp varsa nasıl kabul edeceğiz bu binaları. Ve ayıpların üstüne masraf ederek ayıpları kapatacağız. Müteahhiti rahatlatacağız. Tabi amacımız müteahhiti kurtarmak değil, ayıplı binaları kabul ederek kooperatifimizi kurtarmak.

Eğer böyle yapmazsak "binaların bitirilmesi çok uzun zaman alacaktır" diyor yönetim.

Evet sayın üyeler. Şimdi bilirkişi için para gereklidir. Zamanında bilirkişilere verilen paralar haybeye gitmiştir. Boşuna ödenmiştir. Boşuna ödenen bu bilirkişi bedelleri üyelerin cebinden çıkmıştır. Yönetim bu paraların karşılığında hakimden doğru talepte bulunmamıştır. Bu ispat edilecektir. Bu ispat edildiğinde doğru talepte bulunmayan yönetimlerden bilirkişilere boşuna ödenen bu paraların hesabı sorulacaktır.

Ayrıca İnşaatları tamamlamak için ruhsatın yenilenmesi de gerekecektir. Bunun için belediyenin istediği bağış, yardım ve ruhsat harçlarının da karşılanması için de para gereklidir. Aksi taktirde "binaların bitirilmesi çok uzun zaman alacaktır.

Tabi bu binaların kiriş ve kolonlarının proje ölçülerine nasıl getirileceği şimdi merak konusudur. Bu binaların kiriş ve kolonları projede yazılı normal ölçülerine getirilmeden ayıpları nasıl giderilmiş olacaktır. Bu konuda yönetimin nasıl bir çözüm bulacağı şahsen benim merakımı celbetmektedir. Bu konuya bir açıklık getirmeden üyelerden para toplaması boşuna olacaktır. Bilirkişi heyeti kiriş ve kolonların 25 cm olması gerektiğini, oysa kiriş ve kolonların 20 cm yapıldığını yazarsa bu ayıp nasıl giderilecektir. Yoksa biz binaları yıkıp yeniden mi yapacağız. Bilirkişiye verilen paralar tekrar boşa mı gidecektir.

Yoksa bu gerçeği ortaya çıkarıp müteahhidi kurtarmak yerine, müteahhitten tamamen kurtulabilirmiyiz? Bu müteahhit binaları projesine uygun yapmamış sa bizi dolandırmış olmaz mı? Taahhüdünü bilerek ve istiyerek kasıtlı yanlış yapmış ise bize kazık atmış olmaz mı?

Sayın üyeler.

Artık birbirinin devamı olan bu yönetimlerin sizleri aldatmasına izin vermeyin. Bu kooperatifi bir kaos içine bilerek sokan bu yönetimlerden hesap sorun. Çünkü hala müteahhidi kurtarmak için direnmekteler. Üyelere de yardımcı olmuyorlar. Tapuları verselerdi, üyeler belki uzun yıllar bitmeyeceğini söyledikleri bu binaların görünümünden bir fayda sağlayabilirlerdi.

Eveeet şimdi icra zamanı. Ödeyin paraları. Aksi taktirde "binaların bitirilmesi çok uzun zaman alacaktır."

Evet doğru. Binaların bitirilmesi çok uzun zaman alacak. Kiriş ve kolonları ayıplı yapılan binalar önce yıkılacak, sonra ölçülerine göre yeniden yapılacak.

Evini isteyen kendisi yeniden yapar artık.

Selamlarım hepinizi.