5 Ocak 2011 Çarşamba

Denetim ve Yönetim Kurulu Üyelerine Taleplerimizi İlettik



S.S. GÜMÜŞLÜK BURÇİN KONUT YAPI KOOPERATİFİ
DENETİM KURULU ÜYELERİNE


Ekte sunduğumuz yazı ile azınlık üyeler olarak Kooperatifimizin avukatları ile yapılmış sözleşmelerin birer örnekleri ile bu sözleşmelere dayalı olarak bakacakları davalar için kendilerine verilen talimatların birer örneği ya da bu konulardaki yönetim kurulu kararlarından birer örnek talep edilmiştir.

Söz konusu belgelerin tarafımıza ulaştırılması bakımından denetim kurulu üyeleri olarak sizlerden ilgi bekliyoruz.

Ayrıca Mahkemeye teslim edilen defterlerin incelemesinden gördüğümüz kadarıyla, kooperatifimizin herhangi bir aracı olmamasına rağmen muhtelif benzin istasyonlarından benzin alındığı, 2005, 2006, 2007 ve 2008 defterlerine gider yazıldığı görülmüştür.

Bu konuda genel kurul kararı olmadan ve ayrıca genel kurul kararı olsa bile yasal olmayacağından alınan benzin bedelleri zimmete para geçirmek anlamına gelmektedir.

Bunun gerekçesini yönetim kurulu üyeleri kendi düşüncelerine göre açıklamaya çalışacaklarsa da yapılan şey kooperatifin parasını zimmetlerine geçirmişler, kendilerine ve benzin aldıkları arabada taşıdıkları yolcular veya üyeler için haksız menfaat sağlamışlardır.

Genel kurullarda giderlerin açıkça anlatılmadığı gerçeğinden hareketle, yargı kararlarına göre genel kurula açıkça anlatılmamış giderlerin ibra edilmiş sayılmaması ilgili dönemlerde görev yapmış yöneticilerin sorumluluklarını gündeme getirmektedir. Dava konusudur.

Ayrıca yüklenici firmadan başka herhangi inşaat firmasıyla iş anlaşmamız olmamasına rağmen bir inşaat firmasından alınmış 3800.- TL den fazla harcamanın ne için yapılmış olduğu da merakımızı mucib olmuştur.  İncelenmesini talep ediyoruz.  

Denetici olarak görevleriniz arasında bulunan kooperatifin hesapları ile ilgili inceleme ve genel kurul üyelerine bilgi verme yükümlülüğünüz nedeniyle sizlerden bu konuda ve kooperatifin giderleri konusunda geçmiş dönemler de dahil bilgi istiyoruz.

Yukarıda ayrıntılı şekilde anlattığımız konularda yapacağınız inceleme neticelerinin şubat ayı duruşmalarından önce tarafımıza bildirilmesi,

Ayrıca ekte yönetime yazdığımız yazının cevaplandırılması konusunda ilgilerinizi bekliyoruz.

03.01.2011

 Azınlık Üyeler Adına
Mehmet Kadri Korkmaz




S.S.GÜMÜŞLÜK BURÇİN KONUT YAPI KOOPERATİFİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA


Konu   : Avukatlarla yapılan sözleşmeler


Bildiğiniz gibi Kooperatifimiz 2004 temmuz ayından bu yana muhtelif konularda davalı, bazı konularda da davacı durumundadır.

Bu davalardan en önemlisi ve bütün üyeleri ilgilendireni muhakkak ki Bodrum 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde (2006/160E) görülmekte olan fesih davasıdır.

Bu dava ve diğer davalarla ilgili olarak avukatlarla  (Av. Ali Saim Yapıcı ve Av. Mine Taşdemir) yönetim kurulunun yapmış olduğu sözleşmelerden birer örneğinin,

Ayrıca bu davalarla ilgili olarak ve özellikle  fesih davasıyla ilgili olarak avukatlara verilen yönetim kurulu talimatlarının ve görevlendirme yazılarının birer örneğinin,

Ya da bu konularla ilgili yönetim kurulu karar defterinde alınmış kararlardan birer örneğinin tarafımıza gönderilmesini,

Kooperatifler Kanununun üyelere tanıdığı haklara istinaden  talep ediyoruz.

Bu konuda gönderilecek  cevap ve örneklerin aşağıda yazılı azınlık üyeler temsilciliği adresine gönderilmesini rica ederiz. 03.01.2011

Azınlık Üyeler

Mehmet Kadri Korkmaz-Ayşe Semra Korkmaz-Nihan Korkmaz-Zübeyde Yılmaz-Ali Yılmaz









Azınlık Üyeler Temsilciliği

Mehmet Kadri Korkmaz
Külcü Sok. 55  Kat:1 No:2 
48400 Bodrum
0252 316 30 67
0533 468 64 95
e-posta: mehmetkadrikorkmaz@hotmail.com