19 Eylül 2011 Pazartesi

Yönetim İcra Tehdidine Devam Ediyor

Sayın Üyeler

Yönetim kurulunun göndermiş olduğu mektuptan öğrendiğimize göre bazı üyelerden gelen paralarla belediyeye olan borçlardan emlak vergisi 1. taksiti için  6300 TL bir ödeme yapıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Genel kurulda borcu 5000 TLnin üzerinde olanların hemen icraya verileceği kararı alınmıştı ancak mektuba borçların eylül sonuna kadar ödenmemesi durumunda icraya verileceğini yazmışlar.

Bazı kişilerden aldıkları miktarlara baktığımızda da borçların tamamını almadıkları sadece ana parayı yada ana paradan bir kısmını aldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak mektupta icra tehdidi devam etmektedir.

Üyelerini icra tehdidiyle korkutmaya çalışan ve de para tahsilatı yapan yönetim kurulu. Bu yönetimin hepimize yakışan bir yönetim olduğu ve biz üyelerin bu yönetime layık olduğumuz gerçeği açıkça ortaya çıkmıştır.

Siz üyelerin tahammülüne hayran olmamak elde değil.

Başka bir konu ise aynı mektupta Dördü akraba olan 5 kişilik azınlık üyeler (5. kişi: Hüma Kaplan) olağanüstü toplantı istemişler ancak olağan üstü toplantıda görüşülmesi istenen konuların daha önce yapılan genel kurulda görüşüldüğü nedeniyle kooperatife ve üyelere masraf olacağından istenen toplantının reddedildiği konusudur.

Yönetim toplantıda görüşülen konular olduğu konusunda haklıdır. Ancak 1. Maddede haksızdır. Aslında toplantı arsaların satılıp satılamayacağı, hangisinin hanği şartlarda satılabileceği yada satılamayacağı, satılabilecekse asgari kaç liradan satılabileceği idi. diğer maddeler de toplantı yapılmışken tekrar görüşülsün diye idi. Çünkü gündemde olmayan konular görüşülemez diye bir ilke var.

İyi niyetli olmayan yönetim kurulu diğer maddeleri bahane ederek toplantı isteğimizi reddetti. Bu yönetim kurulunun iyi iyetli olmadığını göstermektedir.

İyi niyetli olmadığını da masrafları bahane ederek saklamaktadır.

Sayın üyeler Bilirkişi raporunun eylül ayı içinde geleceğini duruşmanın eylül ayında yapılacağını ve bizlere tekrar haber vereceğini söylüyorlar. Bilirkişi raporu gelmezse ne olacak?

Bilirkişi raporunun beklenmesine duruşmanın aralık ayına atılmasına karar verilecek. Sizlere ne diyecekler. "Ne yapalım. Bilirkişi raporu gelmedi. Aralık ayına kadar bekleyeceğiz."

Bilirkişi raporu gelmiş olursa. Karşı taraf bilirkişi raporuna itiraz edecek ve yeni bir bilirkişi raporu isteyecek. Hakim dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine karar verecek sonuç yeniden 6 ay bekleme.

Sayın üyeler
Yönetim kurulu bizleri oyalamaya devam ediyor.
Gözünüzü açın artık bunları görün.
Selamlar.