3 Nisan 2012 Salı

NİHAYET BİLİRKİŞİ RAPORU GELDİ

Sayın Arkadaşlarım.
Nihayet bilirkişi raporu geldi. Raporun özeti şu: Bütün binalar imar mevzuatına ve deprem yönetmeliğine aykırı yapılmış. Hepsi yıkılacak. Osman Nuri Aktaş, Vecihi Olut ve Fikrat Haytabay'dan oluşan kooperatif yönetimi hepsinin yıkılması gereken binalar için Seyit Doğan'a 9090.50 Metrekare arsa devretti. Bizleri aldatarak. Tabi Genel Kurul istedi ben verdim diyecek. Şimdi bizleri aldattıklarını unutacaklar.

Arkadaşlar 04.05.2012 tarihinde duruşma var. Duruşmada karşı taraf bilirkişi raporuna itiraz edecek, Bizimde itiraz etmemiz gerekiyor. Çünkü bilirkişi raporunda bir iki eksik var. O da bizim yönetimin bilirkişiye yardım etmemesinden kaynaklanıyor.  Bilirkişi arazide gördüğünü yazdı. Bizim yönetim eksikleri bilirkişiye göstermedi. Eksiklikleri, ayıpları bilirkişinin görmesi için onlara yardım etmek kırılacak yerleri kırmak, projeleri göstermek şikayetlerimizi anlatmak gerekiyordu. Bu konuda hiç bir şey yapılmadı. Yönetim İzmir' de yattı uyudu. Çünkü adamların dava kazanmak diye bir kaygıları yok.

Ama genede bilirkişileri takdir etmek gerekiyor. Gördüklerini açıkça yazmışlar. gördükleri dahi inşaatlarımızın yıkılması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Sayın arkadaşlarım.
Müteahhitle menfaat birliği yapmış Osman Nuri Aktaş, Vecihi Olut, Fikret Haytabay, Ali Saim Yapıcı ve Burhanettin Türel'den oluşan gurubun bizleri 2003 haziranından bu yana aldattıkları son bilirkişi raporuyla kanıtlanmış durumda. Neden böyle diyorum. Çünkü müteahhit Seyit Doğan'ın inşaatlarımızı kötü yaptıklarını başından beri biliyorlardı. Bunun kanıtı haklarında açılan ceza davalarıdır. Bu ceza davalarından berat etmişlerdir amma ne pahasına. Davaların konusu neydi. İnşaatlarımızın ayıplı yapılıyor olması. Buna göz yummaları. Bu davalardan bilirkişi raporlarıyla kurtuldular. Amma son rapor ve gelecek raporlar daha önce verilmiş bu bilirkişi raporlarını çürüttü. Onları çöpe attı. Arkadaşlar ancak o raporlar onlar için geçici de olsa işe yaradı. Bu güne kadar ceza almaktan kurtuldular. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Arkadaşlar.
Gelen rapor inşaatlarımızın yıkılması ve yeniden yapılmasını gerektiriyor. Yani bu güne kadar müteahhit bize hiç bir şey yapmadı. Ama yapmadığı şeyler karşılığında 9090 metrekare arsamızı aldı. Arsalar verilirken üzerine ipotek koymaları gerekirken onu da koymadılar. Ali Saim yapıcı sözde arsalarımızı geri alacaktı. Arkadaşlar her arkadaşın payından 190 metrekare arsa Seyit Doğan'a bilinçli olarak devredildi. 2003 yılından bu yana genel kurullarda yalanlarla aldatıldık. Her sene genel kurula bu sene bitecek umuduyla geldik. Sabırla bekledik. 2003 Temmuzundan bu yana  tam dokuz yıl geçti. Bunun hesabını kimler verecek. Verecekler mi? Bu hesabı soracakmıyız. Yoksa susacakmıyız.

Arkadaşlar mahkeme 9090 metre arsamızı bize geri vermezse bu zararımızı kim karşılayacak. Peki geçen zamanın götürdüklerini kim karşılıyacak.

Arkadaşlar Genel Kurula bunları düşünerek geliniz. Sağlıcakla kalın.

(04.05.2012 tarihinde yapılacak duruşmadan sonra bilirkişi raporunu burada yayınlayacağım. Raporu siz de göreceksiniz.)