28 Mayıs 2012 Pazartesi

Yeni Bilirkişi Raporu Geldi

Değerli arkadaşlarım.
Şikayetimiz üzerine Müteahhit ve yöneticiler hakkında yapılan soruşturmada yeni bilirkişi raporu geldi. Yeni bilirkişi raporundaki son paragrafı bilgilerinize sunuyorum.

5. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ışığında, Yüklenicinin 2392 parselde inşa ettiği binaların, statik projesine aykırı, depreme karşı riskli, özensiz imalatlar yaptığı, bu imalatlar sonunda yaklaşık %40-45 oranında eksik malzeme kullandığı ve kendisine çıkar sağladığı kanaatine sahip bulunduğumuzu hazırlamış olduğumuz 7 sayfa ve 3 nüshadan ibaret işbu raporumuzla yüce mahkemenizin takdirlerine saygıyla sunarız. 18.05.2012


Fen Bilirkişisi                          İnşaat Bilirkişisi
Göksel Gökgöz                        İ.Siret Bali

Değerli Arkadaşlarım.
Bu duruma göz yuman kişileri nasıl akladığınızı anlamak mümkün değil de, halen bu binaların kabulü için çalışan ve bu binaları kurtarmaya kalkan, dolayısıyla müteahhidi kurtarmak isteyen yöneticilere nasıl inanıpta ayda 300 Tl aidat ödemelerini kabul ediyorsunuz. Zorunlu olarak tazminata mahkum edilmek olasılığını da kabul ediyorsunuz.

Yönetim sizleri aldatmak için bir kurguyla toplantıya geliyor. Hala bunu anlamıyorsunuz. Çünkü yönetim kendini kurtarmak çabasında. Hepiniz evlerinizin 250.000.- TL ettiği saflığıyla, evler bir an önce yapılsın diye aldatılmaya çanak tuttunuz. Çözümsüzlüğe koşuyorsunuz. Bu defa yöneticileri 3 avukat savundu. A.Saim Yapıcı, Mine Taşdemir, Kezban Çelen. Eh! üç avukat varken bana inanacak değilsiniz herhalde.

Bana neden öfkelisiniz. Doğruları söylediğim için. Aidat borcum olduğu için.  Sizlere 8 yıldan bu yana yaptığım hizmete karşılık çok mu 5-6 TL birikmiş aidat borcu. 8 yıldanberi aldatılıyorsunuz, haksız yere alınıyor aidatlar. Çünkü hakkınızı korumadı avukatlar. Sizleri aldatan yöneticileri ve bizlere kazık atan müteahhidi savundular. Sizlerin parasıyla.

NOT: Her toplantıda söylediğim "müteahhidi savcılığa şikayet edin" önerimi yerine getirmeyen yöneticilere soruyorum. Müteahhidin kendine çıkar sağlamak için %40 eksik malzeme kullandığı ortaya çıktı. Neden şikayet etmediniz? O da sizi şikayet eder diye korktunuz değil mi? Halen korkuyorsunuz ama korkunun size faydası olmayacak. Yargılanacaksınız. !!! "Zaman aşımından yırtarım nasıl olsa" dediğinizi duyar gibi oldum.

Önerilerimi ayaklarını da havaya dikerek reddeden düşünmeden toplantıya gelen arkadaşlara ithaf olunur.

Hoşçakalın.