14 Eylül 2012 Cuma

Fesih Davasında Son Durum

Sayın Üyeler

Fesih davasında son durum: Dosya Belediyeden gelen yazı sonucunda bilirkişiye gitti. 12.09.2012 tarihinde yapılan duruşmada, 12.12.2012 tarihine yeni duruşma günü verildi.

Yapmış olduğum incelemeler sonucunda Seyit Doğan 'ın şirketi ortada yok. Ankara Ticaret Odası kaydını ve Cumhuriyet Vergi Dairesi mükellefiyetini silmiş. Yani şirket infisah halinde ( Dağılmış durumda) Daha açığı, Şirketin Ticaret Odasına birikmiş borçları var ve hiç uğramıyor. Sicilde kayıtlı bir adresi olmasına rağmen gerçek adresi belli değil.  Bulunamıyor. Vergi Dairesine de uzun zamandan beri beyanname filan vermiyor. Vergi dairesi şirketi bilinen adresinde bulamamış ve mükellefiyetini silmiş.  Ayrıca Seyit Doğan da yetkisiz kalmış. 10 yıllık müdürlüğü bitmiş ve üç yıldan fazla zamandır avukatlarının vekilliği düşmüş durumda.  Avukatın 3 yıldan beri yaptığı savunmalar geçersiz. Bizim yönetim bu konuda uyuyor mu dersiniz. Davayı 5 yıl öncesinden kazanmalıydık. Bu müteahhitle işimiz çoktan bitmeliydi.  Hala size verilen eziyeti görmüyor musunuz. Avukatlara da boş yere para verildiğini de burada görebilirsiniz. Paralarınızın çarçur edildiğini görünüz. 5 yıl önce bitmesi gereken davaya halen avukat parası ödüyoruz.  

Belediyenin mahkemeye yazdığı yazıda bazı cümleleri size söylenen yalanlar açısından aşağıya yazıyorum.
  • 1- İnşaatlar beş yıl içinde bitirilmediği için inşaat ruhsatı hükümsüz kalmış bu nedenle 28/01/2009 tarihinde inşaatlar mühürlenmiştir.
  • 2- Bu yapılar hakkında yeniden ruhsat alma tarihinde yürürlükte bulunan plan ve mevzuat hükümleri uygulanır.
  • 3- Güncel mevzuata göre yeniden İnşaat ruhsatı alınacaktır.
  • 4-Mevcut yapılar projesinden büyük ve yan bahçe mesafeleri 3 m den az olduğundan yeniden ruhsatlandırılması mümkün değildir. ( Yani yıkılacaktır)
  • 5- 2392 parseldeki binaların (kooperatife ait binaların)  deprem yönetmeliğinin hükümlerine uygunluk sağlanması (kiriş ve kolon ölçülerinin) ve beton dayanıklılığının deprem yönetmeliğindeki ölçülere uygunluk sağlaması gerekmektedir.
  • 6-Bilirkişi raporlarında da sabit olan temeller altındaki toprağın boşalması nedeniyle temel sistemi boşlukta kalan taşıyıcı sistemdeki oynamalar nedeniyle taşıyıcı sistemlerinde hasar oluşan binaların belirlenmesi gerekmektedir. (aslında bellidir) yıkılacaktır veya güçlendirilecektir. İstinat duvarı projesi gerekecektir.
  • 7- Arıtma tesisi yapılmalıdır. Havuz için gerekli projeler yapılmalıdır
  • 8- "Tüm eksikliklerin giderilmesi, yapının ruhsata bağlanması, ayıplı imalatların kaldırılması Deprem Yönetmeliği kapsamında hazırlanacak güçlendirme prolelerine uygun olarak tadilatın tamamlanması, yapı kullanma izin belgesi için ilgili mevzuat gereği talep edilen yazımız eki evrakların belediyemize teslim edilmesi, yapı kullanma izin belgesine 2012 yılında başvurulması durumunda 2604 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince düzenlenerek 02.11.2011 tarihli ve 57 numaralı meclis kararı ile kabul edilen 2012 yılı ücret vergi ve harç tarifesine göre belirlenen harçların ve yapılardaki projeye aykırılıkların tam olarak incelenmesi sonrasında 3194 sayılı İmar Kanunu 42 maddesi gereğince düzenlenecek para cezasının tahsilinin yapı kullanma izni başvurusunda cezalı harç olarak tahsilinden sonra yapı kullanma izin belgesi düzenlenebilecektir".