30 Temmuz 2011 Cumartesi

Toplantı İsteği Yazısı Noter Kanalıyla Yönetime İletildi

Arkadaşlar
İstanbul'da yapılan ön toplantıda olağanüstü toplantı kararı alındı. Ortaklarımızdan Hüma Kaplan olağanüstü talep yazısına kendisi ve temsil ettiği arkadaşları adına imza koymak için Bodrum'a geldi.

Araziye yaptığı ziyarette inşaatların kullanılmadığı için durduğu yerde çürüdüğünü,  önlem alınmadığı için de temellerin altının boşaldığını,  duvarlarda çatlaklar oluştuğunu, kiriş ve kolonları ölçmek istediğini fakat ot ve çalıların gidişe engel olduğunu tespit ettiğini ifade etti.

Daha sonra notere gidilerek azınlık olarak olağanüstü toplantı yazısı imzalandı ve APS yaılmak üzere notere bırakıldı.

Aşağıda yönetime gönderilen yazının örneğini ve gündemi görüyorsunuz


S.S.Gümüşlük Burçin Konut Yapı Kooperatifi
Yönetim Kurulu Başkanlığına


Kooperatifimiz faaliyetleriyle ilgili aşağıda yazılı konuları görüşmek ve karara bağlamak üzere, aşağıda adı ve soyadları yazılı bizler 11 Eylül 2011 tarihinde (okullar açılmadan) yapılmak üzere azınlık üyeler olarak olağanüstü toplantı talep ediyoruz.

Kooperatifler Kanununun ilgili maddeleri (44, 45, 46) hükümlerine göre gereğini rica ederiz.

Hüma Kaplan, Ayşe Semra Korkmaz, Nihan Korkmaz, Zübeyde Yılmaz, Mehmet Kadri Korkmaz


Gündem:
1- Arsanın veya arsaların satışının yapılıp yapılamayacağı, satılacaksa kaç liradan az olmamak üzere satılacağı konusunda karar almak. fiyat belirlemek
2- Üyelerin borçları konusunda alınan icra kararının yeniden gözden geçirilmesi ve karara varılması.
3- Geçmiş ve şimdiki yönetimlerin görevini zamanın da yapıp yapmadıkları konusunda görüşme açılması ve karara varılması.
4- Kat irtifak tapularının üyelere devredilmesi konusunun tekrar görüşülmesi ve karar verilmesi.

Olağanüstü Toplantı İçin Ön Toplantı Yapıldı.

Ön toplantının 22 temmuzda yapılacağını cep telefonu mesajıyla bütün üyelere bildirmiştik. Bu mesajlardan önce bir çok arkadaşımızla konuştuk. Üyelerimizin çoğunluğu bu toplantıya gelmek istediler. Ancak tatil sezonu olması nedeniyle bazı arkadaşlarımız istedikleri halde gelemediler.

Bildiğiniz gibi toplantı ortaklarımızdan Hüma Kaplan'ın yakacık'taki okulunda yapıldı. Toplantıya Hüma Kaplan, Hüdaver Küçük, Ufuk Yılmaz, Dide Kesici vekili olarak Burhan Kesici, Nalan Tunalıoğlu, Burhanettin Türel ve Mehmet Kadri Korkmaz katıldılar. Mehmet Kadri Korkmaz bu toplantıda Ayrıca Kadir Zünbülcan, Ayşe Semra Korkmaz, Nihan Korkmaz, Zübeyde Yılmaz, Ali Yılmaz, Ayla Kızmaz, Mehmet Çetinel ve Haluk Cengizalp'ı, Hüma Kaplan Recep Ertürk arkadaşımızı temsil etti.

Bu toplantıya Burhan Kesici ve Ufuk Yılmaz tatil yapmakta oldukları Bodrum'dan ve Erdek'ten geldiler. Kendilerine ayrıca teşekkür ederim.

Toplantıya yönetim kurulunun üyelere gönderdiği  mektup okunarak başlandı. Bu mektubun benzeri daha önce bu sitede yayımlanmıştı. Ayrıca toplantıya Yönetim ve denetim kurullarını savcılığa şikayet ettiğim ve şikayet edilenler içinde Hüma Kaplan'ında bulunduğu dilekçemde fakslandı. Bütün arkadaşlar bundan amaçlananın ne olduğunu çok iyi anladılar ve olgunlukla karşıladılar. Tabi tarafımdan şikayet edilen Hüma Kaplan 'ın olgun ve dirayetli davranışı ayrıca takdirle karşılandı.

Arkadaşlar
Toplantıda yapılan görüşmeler dediğim gibi genel kurulda alınan kararlar çerçevesinde oldu. Sonuç olarak bu toplantıda: 11 Eylül 2011 de bir olağanüstü toplantı yapılması için yönetimden talepte bulunulmasına,
Göndemin aşağıdaki sorular çerçevesinde oluşmasına karar verildi.

1- 19 Haziran genel kurulunda arsaların satılması için genel kurulun aldığı kararın hukuki yönden tartışılması, kooperatife sağlayacağı fayda ve zarar ile satılacaksa m2 fiyatının belirlenmesi. Satılması durumunda sona ermemiş fesih davasının sözleşme hükümlerinin doğuracağı sorunlar, Üyelere getireceği fayda ya da zararlar nelerdir?

2- 19 Haziran toplantısında üyelerce oy birliği ile alınan Müteahhidin taahhüdünü yerine getiremeyeceği tespiti üzerine, müteahhitten kurtulmak için yapılması gerekenler. Savcılığa suç duyurusunun yapılıp yapılmadığı, Yapılmadıysa neden yapılmadığı,

3- Ortakların ödemesi için  zamanında takibe konulmayarak ve kanunun gösterdiği yolla istenmeyen ve biriktirilen borçlar ve kooperatif yönetiminin bu borçları zamanında talep etmemesi ile elde edilmeye çalışılan faiz gelirinin hukuki olup olmadığı, borçları zamanında istemeyen yönetim, kooperatifin konusuna girmeyen bir yöntemle gelir elde etmek isteyebilir mi? Bunun hukuki boyutu ve yönetimin kötü niyetli olup olmadığı, Biriken bu borçları ve faizleri genel kurul affedebilir mi? Haklarda ve ödevlerde eşitlik prensibi işletilerek bir sonuca ulaşılır mı? Yönetimler üyeleri icraya vererek kendilerini savundurttukları avukata para kazandırmak mı istiyor? Avukat bu davalara girmek için kooperatiften ne kadar para alıyor? Üyeleri icraya vererek avukatın para kazanması sağlanmaya çalışılıyor olabilir mi? Avukat gerçekten davayı kazanmamız için mahkemeye gerekli şekilde davamızı arz etmiş mi? Bilirkişilere gereksiz yere harcama yapılmış mı?

4- Yönetimler üyeleri aldattılar mı? Yoksa kendileri mi aldandılar? Üyelere zarar verdiler mi? Fesih davası 2006 eylül ayından bu yana neden bitmedi? Kooperatif ortağı ve avukatı A.Saim Yapıcı genel kurul toplantılarında üyeleri aldattı mı? Ali Saim Yapıcı aynı zamanda veya daha önce Müteahhit Seyit Doğan'ın avukatlığını yaptı mı? Kooperatifin avukatı olarak fesih davasında neler istedi de bu güne kadar netice alınamadı. Davaları takipte hataları var mı? Varsa bu hataları bilinçli yapmış olabilir mi?

5-  İnşaatlarımızın ayıpları giderilebilir mi? İnşaatları bizim yapmamız, bitirmemiz doğru olur mu? Tapuları yönetim neden vermek istemiyor? Şerefiye bedellerinin durumu? Mevcut fesih davası sürerken inşaatları sahiplenmemiz müteahhidin haksız davasında haklı konuma geçmesini sağlayabilir mi? Hüma Kaplan'ın dediği gibi müteahhit böyle bir hatamızı bekliyor olabilir mi?

Arkadaşlar yukarıda saydığımız konuların görüşülmesi için gündemin aşağıdaki şekilde hazırlanması ve yönetimden talep edilmesi karara bağlanmıştır.
1- Arsanın veya arsaların satışının yapılıp yapılamayacağı, satılacaksa kaç liradan az olmamak üzere satılacağı konusunda karar almak. fiyat belirlemek
2- Üyelerin borçları konusunda alınan icra kararının yeniden gözden geçirilmesi ve karara varılması.
3- Geçmiş ve şimdiki yönetimlerin görevini zamanın da yapıp yapmadıkları konusunda görüşme açılması ve karara varılması.
4- Kat irtifak tapularının üyelere devredilmesi konusunun tekrar görüşülmesi ve karar verilmesi.