4 Nisan 2012 Çarşamba

Mahkemeyi Yanıltan Bilirkişi Ekrem Kılıç'ın Raporunun Sonuçları

Bildiğiniz gibi sizlere bu sayfalarda Bodrum ... Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar Osman Nuri Aktaş, Vecihi Olut ve Fikret Haytabay ile Seyit Doğan'ın bilirkişi raporu ile ceza almaktan kurtulduklarını işledikleri suçlardan berat ettiklerini yazmıştım.

Bilirkişi Ekrem Kılıç'ın düzenlediği mahkemeyi aldatan rapor görevini yapmış ve sanıkları ceza almaktan kurtarmıştı. Bu rapor ayrıca Seyit Doğan tarafından fesih davasında da kullanılmış ve inşaatların ayıplı olmadığı şeklinde mahkemeye arz edilmişti.

Şimdi sözleşmenin feshi davasında istenilen bilirkişi heyetinin raporu mahkemeye arz edildi. Rapor inşaatların imar mevzuatına ve projesine aykırı yapıldığını hepsinin yıkılması gerektiğini  ortaya koydu.

Bilirkişi Ekrem Kılıç'ın raporu çöp oldu. Hakkındaki şikayet dilekçesini azınlık olarak yeniledik.

Ekrem Kılıç mahkemeyi aldatan bir raporu neden ve niçin gerçeğe aykırı düzenledi? Ben bunu çok merak ediyordum. Bu merakımızı gidermek için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. İntenet ortamında da bu merakımızı açıkladık. Kendisi bu merakımızı hakaret kabul edip hakkımda savcılığa suç duyrusunda bulunmuş. Ayrıca tazminat davası açmış ve hakimin takdiriyle ilk celsede 7.000.TL tazminat ödemeye mahkum edilmiştim. Bu dava halen Yargıtayda incelenmeyi bekliyor.

Sayın Arkadaşlar

Ekrem Kılıç'ın mahkemeyi yanıltan bu raporu 2007 yılında hazırlanmış ve mahkemeye sunulmuştu. Bu rapor doğru yazılmış olsaydı, inşaatlarımızın imar mevzuatına ve projesine aykırı yapıldığı o zaman ortaya çıkmış olacak ve eksik malzeme kullanan müteahhitten o zaman kurtulmuş olacaktık. O zamanın yöneticileri hakkında daha erken bilgilenecek ve o yöneticilerden de kurtulacaktık. İnşaatlarımıza çözüm imkanlarını da daha erken araştıracaktık.

Bu davada mahkemeye bilirkişi raporunun mahkemeyi yanıltmak için hazırlandığını tam 7 celsede 7 kez anlatmaya çalıştık ve bilirkişi raporuna itiraz ettik. Mahkemeyi bir türlü ikna edemedik. Mahkeme heyeti  2 hakim ve 2 iddia makamı savcısı maalesef itirazımızı dikkate almadılar. Vicdanları rahat bir şekilde karar verdiler. Dosya zaman aşımına çok az bir zaman kala karara çıktı ve temyizde zaman aşımına uğradı

Mahkeme karar vermeden önce yanılmasını önleyelim diye savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık araştırsın gerçeği ortaya çıkarsın diye çırpındık. Savcı A............ ................ bey gerçeği bulmaya çalışmadı ve araştırma yapmadan takipsizlik kararı verdi.

Ekrem Kılıç'ın raporu kaç kişiye sığınak oldu. 4 sanık, 2 hakim, 3 savcı ya sığınak oldu. Sanıklar ceza  almaktan kurtuldular. Savcılar rapora dayanarak tahkikat genişlemesini istemediler sanıklara berat istediler, hakimler rapora istinaden vicdanları rahat berat kararı verdiler.

Bu dava sonunda 45 mağdur kooperatif üyesi oluştu. Adalete güven yok oldu. Yıl 2012. Beş yıldan bu yana mağduriyet devam ediyor. Şimdi inşaatların yıkılması gerektiği konusunda 4 kişilik bilirkişi heyetinin raporu var. Yeniden yapılması da en az 5 yıl.

Ne olacak şimdi?
-Ekrem Kılıç ne yapacak? İnsanların yüzüne nasıl bakacak?
-Bakar bakar, Ne var bunda!?
-Sanık yöneticiler ne yapacak? Ortakların yüzüne nasıl bakacaklar?
-Bakar bunlar, ne var bunda.?
-Seyit Doğan ne yapacak?
-Ne yapacak? Kimselere görünmeyecek, yok olacak derseniz, yanılırsınız. Gelir toplantıya, mağdurum diye ağlar bile.

Selamlar.