3 Ağustos 2012 Cuma

2006/160 E davada Azınlık Olarak Asli Müdahil Olduk.

Sayın Üyeler

Bizlerin haklarını ararken sizlerin de haklarını arıyoruz. Bundan emin olun. 

Son olarak sizlerin aldatıldığı genel kurul toplantısından sonra yönetimin kasten 6 senedir sürüncemede bıraktığı fesih davasında müdahil olmaya karar verdik ve azınlık olarak yani "bunların hepsi bir aile" dedikleri biz Korkmaz ve Yılmaz aileleri fesih davasında Asli Müdahil olduk. Tabi buradaki amacımız artık davanın kooperatif lehine bitmesini sağlamak. 

Yani; Bu davada 2003 temmuzundan bu yana görev alan yönetimlerin fesih davasında sizleri nasıl aldattığını, müteahhitle anlaşmalı şekilde davayı uzattıklarını, müteahhittin hakketmediği halde kendisine mahkeme kararıyla tapu devredilmesine imkan sağlamaya çalıştıklarını bilirkişi raporlarıyla ispat edeceğiz. Ve Muvazaa yaptıkları için yani müteahhitle anlaşma içinde sizleri birlikte aldattıkları nedeniyle haklarında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını isteyeceğiz. Ve suçluların yargılanmalarını sağlayacağız. Tabi sizleri aldattıkları için zimmet suçu nedeniyle ağır ceza mahkemesinde yargılanacaklar. 

Sizleri toplantıda 300 TL aidat vermeye razı ederken söyledikleri bir şey vardı. "inşaat ruhsatını yenilemeden inşaata devam edeceğiz" demişlerdi. Belediye'ye sordum 145.000.00 TL ruhsat yenileme harcı hesaplanıyor. Belediyenin karşısındaki bu inşaatları belediyeden habersiz nasıl yapacaklar acaba. 

Sayın üyeler 
Sizleri 2003 temmuzundan bu yana; 
1- Osman Nuri Aktaş, Macide Leyla Aktaş, Feride Çubukçu dan oluşan Osman ailesi (1.aile)
2- Fikret Haytabay, Mualla Haytabay dan oluşan Haytabay ailesi (2.aile)
3- Vecihi Olut, Gülen Olut, Birgül Olut'an oluşan Olut ailesi (3.aile) ve bunların yardımcıları aldatıyor. Tabi bunların yardımcılarının kimler olduğunu sizler biliyorsunuz. Ali Saim Yapıcı, Burhanettin Türel ve Göksev İzbul. Bunlara da  4.aile diyebiliriz. 

Bunlara artık yardım etmekten vazgeçen Gülçin Topaloğlu'nu kutluyorum. Kutluyorum çünkü işin farkına vardı Fuat bey ve Gülçin hanım. 

Sevgili Arkadaşlarım. 2003 temmuzu'ndan bun yana görevdeki bu ailelerin hiç bir iş yapmadan ödediğiniz aidatlarınızı otel parası, lokanta parası, kendilerini savunması için avukat ücreti, uçak, yol ve benzin parası olarak kullandıklarını rahatlıkla düşünebilirsiniz ve bunda kesinlikle yanılmış olmazsınız. Bütün bu harcamalar içinde tek yerini bulan gider emlak vergisi.

Şimdi vereceğiniz 300.- TL ler yeniden bilirkişi ücretlerine gidecek. Çünkü avukatımız fesih davasında razı olmaması gereken bilirkişi raporunu sizlerin aleyhine kabul etti. Raporu yeterli buldu. Aslında rapor yeterli değil. Karşı taraf rapora itiraz etti. Mahkeme raporu Belediye'ye gönderdi ve bu rapora göre neler yapılabileceğini sordu. Muhtemelen Belediye inşaatın geleceğinden emin olmak ve riskten uzak durmak için daha geniş ve kapsamlı bir rapor isteyecek. Her bina için detaylı rapor isteyebilir. Her binanın kiriş ve kolonlarının projeye göre detaylı en, boy ölçüleri ile demir donanımı ve beton dayanıklılığı konularında bilirkişi raporunun genişletilmesini, binaların araziye yerleştirilmesi konusunda imar mevzuatına uygunluğunu sorabilir. Sabırla Belediyeden gelecek yazıyı bekliyoruz. 

Yalancının mumu yatsıya kadar. Saygılar hak edenlere.