2 Mart 2010 Salı

Yanlış ve Mahkemeyi Aldatmak Üzere Hazırlanmış Bilirkişi Raporları Mahkemeyi Yanılttı.

2003 yılı toplantısında inşaatların ayıplı yapıldığını tespit eden denetim kurulu raporuna istinaden açılan görevi kötüye kullanma ve denetimi engelleme suçlarından Yönetim Kurulu Üyeleri Osaman Nuri Aktaş, Vecihi Olut, Fikret Haytabay BERAAT ettiler.

Mahkeme inşaatların ayıplı yapıldığını fakat sanıkların suç işleme kasıtları olmadığına bilirkişi raporuna dayanarak karar verdi.

Mahkeme anlaşılmayan şekilde bilirkişi raporunun kasden mahkemeyi yanıltmak amacıyla düzenlendiği itirazımızı dinlemedi görmezden geldi ve bilerek ve istiyerek yanlış karar verdi.

Bu konuda mahkeme heyeti tarafımızdan (savcı ve hakim) Bakanlığa şikayet edildi. Soruşturma sürüyor.

Ayrıca Savcı ve Hakim haklarında 1.-TL değerinde Manevi Tazminat davası açıldı.

Ayrıca dava dosyası Yargıtay İlgili dairesine temyize gönderildi.

Ancak dosya temyizden gelinceye kadar dava zaman aşımına uğrayacak. Sanıklar ceza almaktan kurtuldular.
Buna kesin gözüyle bakabiliriz. Karar verilinceye kadar geçen süre 5 yıl 4 ay 14 gün. Zaman aşımı için kalan süre karar günü itibariyle 2 yıl 7 ay 16 gün. Yetişmez. Kooperatifimizin ve aynı zamanda sanıkların avukatı Ali Saim Yapıcı'yı tebrik etmek gerekir. Nedense bu başarıyı fesih davsında gösteremedi.

Bilirkişiler hakkında tazminat davası açacağız. Mahkemeyi yanıltan ve mağduriyetimize neden olan bilirkişilerden maddi manevi zararımızı isteyeceğiz.

Hiç yorum yok: