5 Aralık 2009 Cumartesi

Gümüşlük Burçin Kooperatifinin Sayın Üyelerine: Yönetimin Mektubu Hakkında

Sayın kader arkadaşlarımız.
Gümüşlük Burçin Konut Yapı Kooperatifi’nin mağdur üyeleri. 29.06.2003 tarihinden bu yana birilerinin istekleri doğrultusunda mağdur edilmektesiniz. 29.06.2003 tarihinde yaptığımız ve benim görevi devrettiğim tarihten bu mektubun yazıldığı 5 Aralık 2009 tarihe kadar 6 yıl 5 ay 6 gün geçti.


Bu gün yönetim kurulundan bir mektup aldım. Bütün üyelere gönderildiğini anladığımız bu mektup özetle şöyle:
  1. Kooperatifimizin emlak vergisi taksiti 1 Aralık 2009 tarihinde yatırılacak.
  2. Yüklenici tarafından yapılan kooperatif inşaatlarını üniversitelerden birine mahkemece tayin edilecek bilirkişilere tespit yaptıralım. 
  3. Bu detaylı tespit ilerde bize daha yararlı olur. 
  4. Yapılan inşaatları çürümeden kullanabilmek için müteahhitle tek taraflı sözleşme feshi yapalım. Bunun için sizin kararınıza ihtiyaç var.
  5. Halihazırdaki fesih davasında mahkemenin beklediği bilirkişi raporu gelmiş, duruşma 2010 yılına ertelenmiştir.
  6. Bu nedenle acil paraya ihtiyaç var. Borçlarınızı ödeyin. 
  7. Ödemezseniz yasal işlemlere başlayacağız.
Sayın kader arkadaşlarımız. Bildiğiniz gibi bundan önceki yönetimlerin müteahhidi kollamaları ve biz üyelere karşı birlikte hareket etmeleri ve her toplantıda üyeleri aldatmaları neticesinde bu günkü durumlara gelmiş bulunuyoruz. Bu günkü yönetimin içinde de eski yönetimlerden kalma bir başkan var. (Fikret Haytabay).


Bu mektup bizlere gene bir oyun oynanacağının habercisi.

Bu mektuptan bizim anladığımız;
  1. Paraya ihtiyacımız var. (Vergi için)
  2. İnşaatları yeniden bilirkişilere inceletelim. (Bunun için para lazım.)
  3. Yapılan inşaatları çürümeden kullanabilmemiz için müteahhitle anlaşarak sözleşmeyi feshedelim. (Bize attığı kazığı sineye çekelim.)
  4. Bunun için sizin olurunuzu alalım. (Yani müteahhitle anlaşmak için yönetime yetki verin.)
  5. Halihazırdaki fesih davasında beklenen bilirkişi raporu ilgisizliğimize rağmen istemediğimiz şekilde gelmiş durumda.
  6. Bilirkişi raporunda öyle bir paragraf var ki; Dosya içindeki karot numunelerinin incelenmesinde inşaatlarımızın ayıplı yapıldığını yazmakta.
  7. Bu durumda hangi binada ne gibi ayıpların olduğunun tespit edilmesini istemek durumundayız.
  8. Ayrıca her ne kadar sonuçlanan ve Mehmet Kadri Korkmaz tarafından temyize gönderilen 2005/350 E dava dosyasında da binaların ayıplı ve imar planına aykırı yapıldığını TUS iddia etmekteydi. Bu dosya da her an yeniden aleyhimize patlayabilir.
  9. İnşaatları ayıplı haliyle hangi yönetim teslim alacak acaba? Şimdi göreve gelen bu yönetim görevi devraldıktan sonra inşaatlar üzerinde bir inceleme yapıp eski yönetimlerin bir kusurları ya da görev ihmalleri var mı acaba diye araştırdı mı?
  10. İnşaatları kesin teslim almak durumunda olduklarında önceden yapılmış eksikliklerden doğan zararları nasıl yüklenecekler.
İşte sayın kader arkadaşlarım. Bu mektubun altında bunlar yatmaktadır. Bunların altından kalkabilmek için de sizlerin oluruna ihtiyaç vardır.


Sayın Kader arkadaşlarımız. Müteahhit bitmiş durumdadır. Bizim inşaatları bize teslim etmek ve yaptıklarını da bize bırakmak durumundadır. Bunun için kararlı olmamız lazımdır. Altı yıldan bu yana tazminat haklarımız işlemektedir. Fesih davasından başka tazminat haklarımız için dava açmalıyız. Binaların ayıplarını tek tek çıkartmalı ve bilirkişilerin önüne koymalıyız. Davayı kazanmak istiyorsak gerçeği bilirkişilerin önüne biz koymalıyız. Geçmişte yöneticiler kendilerini kurtarmak için yanlış bilirkişi raporuna dayanarak müteahhidi de kurtardılar. Bunu da bizim kooperatif avukatı Ali Saim Yapıcı yaptı. Sizlerin parasıyla sizlerin aleyhine çalıştı. Fakat bu tam bir kurtulma değil. Bu dava devam edecek.


Sayın kader arkadaşlarımız. Biz 6 sene 6 ay dan bu yana mağduruz. Son altı ayını çıkıyorum. (Yeni yönetimdeki iki arkadaş nedeniyle) Bu altı senede yöneticiler ve deneticiler ve avukat (Ali Saim Yapıcı) haksız olarak siz üyelerin paralarını maaş ücret diye aldılar. Altı sene sizler için parmaklarını dahi oynatmadılar. Sizleri genel kurulda aşağıdaki şekilde aldattılar.
  1. “Sakat evleri yıktırdık yeniden yaptırdık” dediler. (Halen yıkılıp yeniden yapılması gereken bina var.) 
  2. “Ha bir tapu vermişiz ha on tapu fark etmez, tapu iptal davası açarsak hepsi için açacağız” dediler 
  3. Sadece kendileri için ve müteahhit için çalıştılar.
  4. Her toplantıda sizlerin duygularını kullanarak süreleri uzattılar ve tapu devrettiler.
Bunu niçin yaptılar acaba? Dağ başında ekmek arası köfte yemek için mi?


Sayın arkadaşlarımız:
Sürmekte olan fesih davasını ısrarla takip etmeliyiz. Ayrıca tazminat davasını gündeme getirmeliyiz. Müteahhidin maddi durumunun bu inşaatları yeniden yapabilecek varlıkta olup olmadığının tespitini mahkemeden istemeliyiz. Tazminat haklarımızı karşılayıp karşılayamayacağını ve inşaatlarımızı yeniden yapabileceğinin teminatını almadan uzlaşma yoluna gidemeyiz. Gidersek gene biz zararlı çıkarız. Bırakalım müteahhit bu zarardan nasıl çıkacağını kendisi düşünsün. Bize çözüm önerisiyle gelsin.


Arkadaşlar, müteahhit firma 10 yıldır bizim sözleşmeyi dayanak gösterip Clup Gökkuşağı adıyla devre mülk satarak insanları aldatmaktadır. Bunu da göz ardı edemeyiz. Bu artık bildiğimiz bir şeydir. Aldatılanların şikayetleri internet sitelerinde gezmektedir.


Sayın arkadaşlarımız: Bundan önceki yönetim kurulu başkanının hepimize gönderdiği mektup ekinde birçok arkadaşımın kooperatife önemli miktarda borcu olduğu görülmekteydi. Bunun çok değiştiğini sanmıyorum. Ayrıca 2003 yılı toplantısında alınan kararların tümü mahkeme kararıyla iptal edildiğinden borçların da nerelerden geldiği konusunda bir bilgimiz yok. Yine art niyetli yönetimlerin ve avukatın aldığı ücretlerde devam eden davalar nedeniyle şüpheli durumda.


Arkadaşlar, arsa vergimizi daha önce müteahhide borç olarak verdiğimiz paraların geri alınmasıyla ödeyebiliriz. Müteahhitten alacağımız alınmadan 6 yıldır üyelerden para toplanıyor. Bu konuyu toplantıda konuşmalıyız. Alacağımızı müteahhitten almayan, haksız yere ücret alan ve haksız yere avukata para ödeyenler bu paraları kooperatife iade etmelidirler. Bunu yapmayanlar için iade ve tazmin davası açalım. Toplantı iptal davaları sürmektedir. Toplantılar iptal edildikçe 2004-2005-2006-2007 de belirlenen aidatların da iptal edilmesi ihtimali vardır. Son genel kurulda, yönetimin yeni iki arkadaş tarafından oluşması nedeniyle bu dönemde belirlenen aidatlar yatırılabilir. 


Yönetimin önümüzdeki genel kurula getireceği konular yukarıdaki yazı içeriğine göre belli olmuştur. Önümüzdeki genel kurulda neler konuşulmalıdır? Hangi konular açıklığa kavuşturulmalıdır? Bu konularda teklifiniz ya da öneriniz varsa, uyarı ve tekliflerinizi bekliyoruz.


Not: Kooperatiften haber almak isteyenler http://gumuslukburcinkoop.blogspot.com/
adresinden gelişmeleri takip edebilirler ve tarafımıza iletmek istediklerini yorum bölümüne yazabilirler.


Ortaklar (Azınlık Grubu): Mehmet Kadri Korkmaz, Ayşe Semra Korkmaz, Nihan Korkmaz, Ali Yılmaz, Zübeyde Yılmaz

1 yorum:

Göktürk dedi ki...

Sayın Korkmaz, ben yazınızda belirttiğiniz, 10 yıl önce club gökkuşağından devremülk satın almış, 10 yıldır ne tapumu alabildim, ne birgün tatil yapabildim.Benim gibi 2000 den fazla kişi var. Yazmadığım yazı, söylemediğim söz kalmadı. Müslümanlıktan ve insanlıktan çıkmış bunlar.Asla ve asla yeni bir anlaşma, sözleşme gibi olaylara tekrar girmeyin.Bunlar kopmuşlar. Tek yol sonuna kadar mahkeme. Ben şubat ayındaki mahkemeye gönüllü olarak elimdeki senetler, 10 yıllık sözleşme, tapu için 4 yıl önce yatırdığım para dekontu, şirketin bana yaptığı ödeme planı gibi belgelerle mahkemeye gelmeye hazırım.